Sweeeeet Views | Sprucehill Contracting Inc.
custom home build, traditional home, pool, views,
15479
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15479,bridge-core-1.0.4,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Sweeeeet Views

About This Project

This custom project combines traditional architecture and design with contemporary tiered landscaping in a mountain setting. Yup…the lot is steep alright, and it made access difficult, creating plenty of construction headaches. On the plus side, its steep slope is also the reason it literally has million-dollar views. Which is why there are windows everywhere—the office, the staircase, pretty much wherever you look. Not to mention the eclipse doors in the front and back of the house. In case you’re not looking out the windows, there’s also an impressive basalt water feature.

 

The floorplan throughout the house was designed to be open and spacious, with airy, open hallways and wide staircases. We also installed vaulted ceilings on the upper floor. In fact, all the ceilings in this home are, well, darn fine. As in darn fine 9′ main floor and basement ceilings, with one remaining bedroom ceiling at 8′. The kitchen has a generous island, a perfect work triangle and plenty of storage—including a walk-in pantry and built-in, climate-controlled wine cellar. The position of the sink allows adults to watch over kids frolicking in the pool.

 

Tiered landscaping helps integrate the property into its mountain setting.

 

Category
Custom Home