Addition & Home Renovation: Sarita | Sprucehill Contracting Inc.
15942
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15942,bridge-core-1.0.4,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Addition & Home Renovation: Sarita

About This Project

 

Addition & Renovation: Sarita

 

Our North Shore client wanted a whole home renovation and addition to create a more spacious master suite and room that could accommodate all members of their family. They originally wanted to keep the existing kitchen. However, once they saw the open space our new home renovations created, they realized the two styles would clash like Mr. Brady’s checkered bell-bottoms and paisley shirts. So we designed a new kitchen — on the fly.

 

North Vancouver whole home renovation & addition designed by Sprucehill Contracting Inc. &  Dee Spencer of Terra Firma Design. Built by Sprucehill Contracting Inc.

 

This home was featured in West Coast Homes and Design. Read the article by Kathleen Freimond: An unplanned kitchen reno becomes a serene refuge

 

Liz says:

 

Erik says:

 

 

The Bradys’ bungalow had two bedrooms for six kids. Our client wanted each kid to have their own bedroom. This meant adding two bedrooms. They also wanted indoor recreational space.

 

With a large family, the best thing for your sanity is to herd everyone outdoors. So we also built them a spacious deck, and leveled the backyard to make it more inviting for kids to play.

 

Renovation Challenges:

  • Basement was originally partitioned by walls and a fireplace whose placement made zero sense.
  • Tricky structural modifications were needed in order to open up the kitchen, dining, and living areas.
  • The client originally wanted to keep the existing kitchen. However, once they saw the open space our new renovations created, they realized the two styles would clash like Mr. Brady’s checkered bell-bottoms and paisley shirts. So we designed a new kitchen — on the fly.

 

Design and planning notes:

  • Created separate ‘Sanity-Zones’: Master Suite, Kid-Zone, Teen-Zone.
  • Installed millwork to hide everything from Lego to ironing boards.
  • Maintained raw-wood details throughout the home that worked with the modern West Coast feel we were creating.
  • Seamlessly blended the new addition with existing siding, roof lines & soffits.

 


 

This North Vancouver home is a 2019 CHBA BC Georgie Award Finalist & a 2019 HAVAN Ovation Award Finalist

 

Find out more:

 

Canadian Home Builders’ Association BC’s (CHBA BC) Georgie Awards at Georgieawards.ca

 

Homebuilders Association Vancouver’s (HAVAN) Ovation Awards at Ovationawards.ca

 

View our Georgie Award Finalist entry: Best Kitchen Renovation Under $125,000.

View our Ovation Award Finalist entry: Best Renovation $700,000 to $1,000,000.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Date
Category
2019 Georgie Award Finalist, 2019 Ovation Award Finalist, Renovation