Don't Fight The White | Sprucehill Contracting Inc.
renovation, custom millwork, new kitchen, all white, tree column, open concept
164
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-164,bridge-core-1.0.4,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Don’t Fight The White

About This Project

Homeowners wanted space reminiscent of their Yaletown loft, and in particular an all-white kitchen.

 

  • Previously was a very confining main-floor with awkward traffic flow
  • Amazing transformation of space accomplished by removing adjacent stairway wall
  • Completely gutted kitchen, removed interior wall, thereby opening up space
  • Greatly improved sight lines in new open-plan
  • Unique reclaimed log proved to be a successful solution in replacing interior bearing wall
  • Kept existing stairwell, but turned lower landing, creating a foyer area
  • Contemporary mantle connects to built-in wall unit
  • Glass railings on stairs add modern element, carpet’s pattern/texture add fun
Date
Category
2016 Ovation Award Finalist, 2017 Georgie Award Finalist
Tags
Before & After